חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רביע נ' סלקום ישראל בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום חיפה
7907-05-14
15.5.2014
בפני :
רויטל באום

- נגד -
:
סאלח רביע
:
1. סלקום ישראל בע"מ
2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
3. הוט מובייל בע"מ
4. שירות בריאות כללית
5. איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ
6. בנק לאומי לישראל בע"מ
7. שוק דליה תוצרת חקלאית בע"מ
8. פלאפון תקשורת בע"מ
9. יורם גבריאלי
10. קניון רהיטים חלבי מותקאל בע"מ
11. חברת פרטנר תקשורת בע"מ
12. בנק לאומי לישראל בע"מ
13. קלוד ינקורט
14. מועצה מקומית דאלית אל כרמל
15. בנק דיסקונט לישראל בע"מ
16. אורדלין חברה ליבוא ושיווק
17. אי אר אן בע''מ
18. סטייל שיווק בע''מ
19. יצחק דווידי

החלטה

החלטה

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת כב' הרשמת הגב' מיכל ברלינר-לוי מיום 1.3.14 בתיק הוצל"פ 02-48690-12-0 (להלן – "תיק ההוצל"פ").

1.המבקש, שהינו החייב בתיק ההוצל"פ, הגיש בקשה להכרזתו כחייב מוגבלת באמצעים לשם איחוד תיקיו.

בהחלטה נשוא הבקשה שלפניי, התקבלה בקשתו של המבקש, תוך שנקבע כי תנאי לפתיחת תיק האיחוד הינו תשלום הסך של 3,000 ש"ח. כן נקבע כי צו החיוב בתשלומים בתיק האיחוד יועמד על 800 ש"ח, כפי גובהו של הצו בתיק האיחוד הקודם שהיה למבקש.

המבקש מלין הן על גובה סכום ההפקדה הראשוני והן על גובה צו החיוב בתשלומים החודשי.

2.המבקש מציין, כי בעבר היה לו תיק איחוד, אשר פוזר לאחר שלא יכול היה לעמוד בתשלומים במסגרתו. עובדה זו גם באה לידי ביטוי בהחלטה נשוא הבקשה דנן, והיא הגורם לכך שנקבע כי על המבקש לשלם סכום ראשוני בסכום משמעותי.

3.תקנה 29(ב) לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979 קובעת -

"חייב לא יגיש יותר מבקשת איחוד אחת; נדחתה בקשת איחוד של חייב, לא יגיש בקשה נוספת אלא אם כן הראה כי בנסיבות הענין חל שינוי יסודי המצדיק זאת".

לשון התקנה ברורה וחד משמעית: לא תוגש יותר מבקשת איחוד אחת. זהו הכלל.

החריג, שינוי יסודי בנסיבות העניין המצדיק הגשת בקשה נוספת, הינו עניין שעל החייב להראותו.

התכלית העומדת ביסודה של תק' 29(ב) ברורה, ופורטה בפסק דיני מיום 16.2.14 בתיק רע"צ 27680-02-14.

4.בהחלטה נרשם במפורש, כי המבקש לא הראה שחל שינוי נסיבות מהותי, ולמקרא הבקשה שלפניי לא ראיתי כי נטען ע"י המבקש לשינוי נסיבות מהותי כאמור.

5.יתרה על כן, בהחלטה נרשם, כי לפנים משורת הדין, יפתח למבקש תיק איחוד נוסף אם יפקיד סך של 3,000 ש"ח. מכאן, שהחלטת כב' הרשמת אינה עפ"י שורת הדין, לפיו בקשתו של המבקש צריכה הייתה להידחות ללא כל תנאי, אלא עניין שבשיקול דעת.

לא מצאתי כי נפל כל פגם בשיקול דעת כב' הרשמת בהחלטתה, וזאת בשים לב לעובדה כי המבקש לא שילם את התשלומים בתיק האיחוד הקודם משך חודשים רבים, אף מאז שנסגר תיק האיחוד הקודם ביום 29.4.13 ועד הגשת בקשתו הנוכחית (ביום 27.2.14) חלף זמן רב במהלכו לא שילם גם כן את חובותיו.

בנוסף, ביצוע תשלום משמעותי בסך של 3,000 ש"ח, אותו יהא על המבקש לגייס במאמץ, יביא למסקנה כי המבקש החליט לשנות דרכיו, ולשלם את חובותיו לנושיו, ועושה כן במעשים ולא במילים בלבד; שינוי זה בהתנהגות יכול להחשב כשינוי נסיבות מהותי, המצדיק פתיחתו של תיק איחוד נוסף למבקש.

6.מכאן, שעל המבקש להפקיד את הסכום הראשוני שנקבע, בסך של 3,000 ש"ח, ואני מורה לו לעשות כן בתוך 30 יום מקבלת החלטה זו, ובקופת בית המשפט.

7.לעניין הסכום החודשי, אני מוצאת כי הבקשה מצריכה תגובת המשיבים;

לאחר שתבוצע ההפקדה הנקובה בסע' 6 לעיל, יעביר המבקש את בקשתו למתן רשות ערעור וכן הודעתו מיום 12.5.14, ההחלטה מיום 8.5.14 (לא ההחלטה על פטור מאגרה, אלא ההחלטה השנייה שניתנה באותו מועד) והחלטה זו לתגובת המשיבים בתוך 14 יום מקבלת הבקשה והחלטה זו. המבקש יצרף אישורי מסירה לתיק בתוך 7 ימים לאחר מכן.

8.לא יופקד הסכום הנקוב בסע' 6 לעיל בתוך המועד הנקוב או לא תבוצענה מסירות כאמור בסע' 7 לעיל, תמחק בקשת רשות הערעור.

המזכירות תואיל ותשלח למבקש החלטה זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>